10 Haziran 2020 Çarşamba

Saç Ekimi İle 10 Yaş Gençleşin


Saç Ekimi İle 10 Yaş Gençleşin


Kellik erkeklerde her ne kadar karizmatik bir görüntü oluştursa da yaşı daha fazla gösterir.  Özellikle erkeklerde gür saç yaşı daha genç gösterdiği gibi kişide psikolojik olarak özgüven artışı sağlar.  Kendini iyi hisseden kişi de hem daha genç görünür hem bulunduğu yaşın hakkını verir.  


Gerek kadınlar açısından gerekse erkekler açısından saç kişinin kendisini iyi hissetmesini ve daha genç görünmesini sağlar.  Uzun ve gür saçlar karşı cinse de daha estetik görünür. Gerek kadınlarda gerekse erkeklerde saç dökülmesinin birçok sebebi vardır. 


Bu sebepler hormonsal,  fizyolojik,  psikolojik gibi birçok sebebi bulunur.  Saç ekimi bütün bu sebepleri içinde barındıran şikâyetlere rağmen gerçekleştirilebilir.  Saç ekiminin başarılı olmasının temel koşullarından biri donör bölgedeki saçların sağlıklı olması ve transfer edilmeye uygun olmasıdır.  Bunun dışında her yaş ve her cinsiyetten kişiye saç ekimi yapılabilir.


Saç Ekimi İşlemi Nasıl Yapılır?



Saç ekimi işlemi donör bölge olarak kabul edilen ensenin üst kısmındaki bölgeden saç kökleri transfer edilerek gerçekleştirilir.  Başın arka kısmında ensenin üst tarafında bulunan saçlar her zaman sağlıklı saçlardır ve genellikle transfer edilmeye uygun saçlardır. 


Ancak bu transferin yapılıp yapılmayacağına o bölgedeki saçların ne kadar sağlıklı olup olmadığına hekim karar verir. Donör bölgeden toplanan saç greftleri dökülen seyrekleşmiş bölgeye transfer edilir. Bu işlem hekim ve ekibi tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir.  Yaklaşık olarak saç dökülmesinin oranına göre 6 ile 8 saat arasında gerçekleştirilir.


Saç Ekimi Fiyatları



Saç ekimi işlemi dünyada ve Türkiye’de yaygın olarak yapılan işlemlerden biridir.  Bu konuda fiyat vermek pek mümkün değildir.  Saç ekimi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. 
Dökülmenin hangi oranda olduğu,  ne kadar saç grefti alınacağı,  ne kadar transfer edileceği gibi durumlar saç ekimi fiyatlarını değiştiren durumlardır.  


Ancak saç ekimi fiyatı konusunda genel anlamda şunu söyleyebiliriz ki,  Türkiye saç ekimi fiyatı konusunda dünya ülkelerinden çok daha maliyetli olarak bu işi yapmaktadır. 


 Bu nedenle uluslararası sağlık turizminde Türkiye bu konuda ilk sıralarda yer alan ülkelerden biridir.  Hem fiyatlarının uygun olması hem de saç ekim operasyonunu gerçekleştiren hekimlerin tecrübesi ve deneyimleri bu konudaki başarıları arttırmaktadır.


Saç Ekimi İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?



Saç ekimi işlemi gerçekleştirildikten sonra ki süreç hasta açısından ve yapılan işlemin başarı ile sonuçlanması açısından çok önemlidir.  Saç ekimi işleminden sonra ekilen saçların bulunduğu ortama tutunması çok önemlidir. İşlemden sonra yaklaşık bir hafta saç derisinde kabuklanma ar görülür.  Bu kabuklanmalar bir hafta gibi bir süre sonunda dökülür.


Ardından ekilen saçlar şok dökülme denilen bir sürece girer ve tamamı dökülür.  Yaklaşık bir veya 2 ay sonra artık saç kökleri saç derisine tutunmuştur ve saçlar çıkmaya başlar. 


Başlangıçta çıkan saçlar zayıf ve ince saçlardır.  Ancak bunların süreç içinde saç haline gelmesi kalınlaşması hastanın iyileşme süreci ile de yakından ilgilidir. 
Bu süreçte hekimin önerilerini mutlaka dikkatle uygulamak gerekir.  Saç ekimi işleminden 1 yıl sonra ise beklenen sonuç ortaya çıkmaktadır.

0 yorum :