9 Haziran 2020 Salı

İnsan Psikolojisi Neden Bozulur


İstanbul Psikolog

İnsanlar hayatları boyunca çeşitli olaylar yaşamaktadır. Kimi zaman ağır bir şekilde yaşanan olaylar psikolojide farklı şekillerde ortaya çıkarak görülür. Psikolojik rahatsızlıklar kişide birden belirmezler ve altlarında yatan nedenler mutlak vardır. Bir insanın psikoloji bozuluyorsa mutlaka altında yatan bir sebep vardır ve online terapi ya da yüz yüze terapi sırasında bu sebeplerin araştırılması, çözüm yollarının bulunması gereklidir. Ortaya çıkan psikoloji bozulması kişilerin mantıklı kararlar vermesine engel olarak doğru düşünme yetisini ortadan kaldırır.

Travma Kaynaklı Bozulmalar


Kişilerde psikolojik bozuklukların ortaya çıkmasındaki en önemli nedenlerden birisi travmalardır. Özellikle çocukluk çağında meydana gelen travmalar erişkinlik de dahi kişiyi olumsuz etkileyerek tüm hayatı boyunca kalıcı hasara sebep olmaktadır. Yüz yüze terapi ya da online terapi ile değişik yaklaşımlar da bulunularak kişinin travma yaşadığı güne dönmek bazen çözüm olabilir ve psikoanaliz yaklaşımları terapi seanslarında denenmektedir.

Genetik Yapının Sebep Olduğu Bozukluklar


Genetik yapıdan kaynaklı psikoloji bozulması genellikle ailede şizofren ya da farklı bir hastalık özgeçmişi varsa bundan kaynaklı yaşanmaktadır.

Çevresel Etkenler


Yaşanan ve yaşanması olası olan en çok rastlanan psikoloji bozulma sebepleridir. Yakından birisinin ölümü, şiddet görme gibi eylemlerden kaynaklıdır. Online terapi seansları bu bağlamda işe yarayacak ve hızlı bir çözüm tekniği sunacaktır. Terapilerde bu işte uzman kişiler sorunlarınızı dinleyerek sizinle birlikte bir çözüm üretecek ve yaşama bakış açınızı değiştirerek kendinizi iyi hissetmenize sebep olacaklardır.

0 yorum :