10 Haziran 2020 Çarşamba

Ev Taşımanın Püf Noktaları

Nakliyat

Taşınma deyince herkes bir adım geri çekilir. Özellikle kirada oturan ve sürekli taşınmak zorunda kalan insanlar için adeta kâbus haline gelmiştir. Özellikle eşyası çok onlar aylarca taşınmanın zorluğu çekerler ve takındıktan sonra da yerleşmek uzun zamanlarını alır. Dolayısı ile taşınma işlemlerini için bazı tüyolara da ihtiyaç duydukları aşikardır. Pek, en kısa sürede nasıl taşınır ve yerleştirilir. İşte size altın tavsiyeler …

 Aylar Öncesinde Eşyaları Toplamaya Başlayın


 Yeni bir ev ya da işyeri aldınız veya kiracısınız ve evden çıkmak zorunda kaldınız tayininiz   çıktı iş gereği şehir dışına çıkmak zorundasınız. Pek çok nedene bağlı olarak zorunda kaldığınız taşınma işlemlerine haftalar hatta aylar öncesinden başlamanız size büyük kolaylık olacaktır.

 Taşıma firması ile Görüşüp Gün Alın


 Taşınma işlemlerinin büyük bölümü artık takışa firmaları tarafından yapılmaktadır. Bu nedenle taşınmaya karar verdikten sonra taşıma firması ile anlaşma yapıp, uygun ve saati belirleyin.

  Eşya Listesi Hazırlamanın Faydaları


  Taşıma kararı aldıktan sonra otunu neyiniz var neyiniz yok bir göz astın. Daha sonra bunları kâğıt alarak oda oda ayırıp listesini çıkarın. Her gün bir odanın eşyalarını toplayın. Önce paket ve kolilere konulacak küçük eşyalardan başlayın.  Kolilediğiniz her bir eşyanızı kolisi üzerine de en olduğun not edin bir odaya istifleyin.  En sona mobilya ve beyaz eşyaları bırakın.

  Adres Değişimi, Elektrik Su Abonelikleri


 Oturduğunuz adresten gitmeye hazırlanırken yeni adresinizi de oturmaya hali hazır etmelisiniz Taşınmaya bir ya da iki gün kala adres değişikliği ile elektrik doğal gaz su internet gibi aboneliklerinizi yaptırın eski adresinizdeki abonelikleri de son gün iptal ettirip, sayaçların resmini çekmeyi unutmayın. Böylece ileride ekstra elektrik su doğalgaz faturaları ya da ev sahibinden ödenmemiş faturanız var gibi geri dönüşler ile karşı karşıya kalmazsınız.

0 yorum :