23 Haziran 2020 Salı

Gelin Makyajında Far Seçimi

Gelin Makyajında Far Seçimi


Gelin makyajında dikkat edilecek o kadar çok konu var ki saymakla bitmez. Bu nedenle işi uzmanına bırakmak en doğrusudur. Fakat her şeyi de kuaförden beklememek gerekir, kişi kendi makyaj seçimini kendi yapabilmelidir. Ruj ne renk olmalı, far nasıl olmalı ve allık gibi detayları gelinin belirlemesi gerekir. Kuaför de renkleri ayarlayıp yüzüne sürebilsin. Gelin Makyajında en çok kafa karıştıran konu ise far seçimidir. Far seçmek oldukça zordur çünkü en gözde görünen renk far rengidir.

Gelin makyajında far seçimi yaparken kesinlikle abartıya kaçmamak gerekir. Bu yazımızda doğru far nasıl sürülür sorusuna cevap bulacaksınız.

Çünkü göz bölgesi abartılı olduğu zaman diğer bölgeler göze çarpıyor ve göz rengi bile anlaşılmıyor. Hele ki siyah göz farı çok hafif düzeyde sürülmeli ve gelinin yüzünde kötü durmamadır. Aşırı sade renkler de güzelliğiniz göstermez ve sanki umursamıyormuş gibi bir hava verir. Koyu mavi, koyu yeşil, siyah ve gri renk tonları far seçimi için idealdir.

Far Seçenekleri Nelerdir?


Gelin makyajında kullanılan far modelleri neme ve ısıya karşı daha dayanıklıdır. Ancak simli modeller yaz aylarında gözü yorar. Pastel açık renkler gözleri yormaz aksine ışıkta da salonda da göze batmaz ve makyaj spreyi kullanılırsa daha iyi tutar. Far Seçimi yaparken far markasının kaliteli olmasına dikkat etmek gerekir. Kalitesiz far en ufak bir damla gözyaşında bile akma yapar.

0 yorum :