12 Haziran 2020 Cuma

Küçük Yaşlarda Yüzmenin En Önemli Faydaları



Küçük Yaşlarda Yüzmenin En Önemli Faydaları
Yüzme çocukların gelişimi için yararlı spor dallarından biridir. Daha önce sağlığında problem olan çocuklar genellikle doktor tavsiyesi üzerine bu spor türü ile meşgul olurlardı. Fakat son zamanlarda yüzmeye ilgi özellikle arttı.

Batılı ülkelerin birçoğunun eğitim sisteminde yüzme zorunludur ve ayrıca ders olarak okutuluyor. Yüzmek sağlık, düzgün nefes almak, kötü alışkanlıklardan uzak olmakla birlikte psikolojik olarak mücadele azminin güçlenmesine de yardımcı olur.

Sporun bu türü ile uğraşmak sağlıkla birlikte küçük çocukların karakter oluşumu yanı ısıra sorumluluk duygusunun gelişimine de yardımcı olur. Ayrıca yüzme bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu hastalıklara karşı daha dayanıklı yapar ve hem de kan dolaşımına, sinir sistemine ve akciğerlere olumlu etkisi vardır.

Bazı uzman akademisyenlerin düşüncelerine göre, çocuklar yürümeden önce mutlaka yüzmelidirler. Öyle ki, yüzme ile uğraşan çocuklarda özgüven ve kendine inanma hissi çok güçlü olur.

Uzmanların görüşüne göre, artık iki aylığından itibaren bebeği suya alıştırmak gerekir. Bunun için başlangıç ​​olarak büyük bir küvet başından başlayabilirler. 3-4 yaşındaki çocuğu ise normal havuzda yüzdürülebilir. Şunu da söylemek gerekir ki, ne aç ne de tok durumda suya girilmez. Yemekten 2-3 saat sonra yüzmek daha iyi olur.

Havuzdaki suyun sıcaklığı 27 derece olmalıdır. Haftada 2-3 defa olmak üzere 5-6 yaşlarındaki çocuklara yarım saat, 6 yaş üstü olanlara ise 45 dakika veya 1 saat egzersiz önerilir.

Yüzme çeşitli hastalıkların tedavisinde de uygulanır. İyileşme süreci hastalığın çeşidine ve seviyesine göre değişiklik gösterir. Eğer çocuğun omurgasında eğrilik problemi varsa bu tedavi çok uzun yıllar sürebilir.

Şunu da belirtmek gerekir ki, açık yaralar, göz patolojileri, bulaşıcı ve merkezi sinir sistemi hastalıkları sırasında yüzme yan etki gösterebilir.


0 yorum :