6 Ocak 2020 Pazartesi

Elmanın Zayıflamadaki Rolü



Elmanın Zayıflamadaki Rolü


Prostat ve akciğer kanseri riskini azalttığını gösteren çalışmalar dışında da kalp hastalıklarında, kilo vermede ve kolesterol kontrolünde etkili olduğu kanıtlanmıştır.


Kalorisi düşüktür; yağ içermez. Büyüklüğü ile doğru orantılı olarak kalorisi de değişir. Ortalama bir elmanın kalorisinin 70-80 arasında değişmektedir. Vücudun su dengesini korur; \% 80’i sudan oluşmaktadır.

Enerji düzeyinizi korur. Bünyesinde yeterli glukoz bulundurmasına karşın, glisemik indeksi düşüktür. Diyabeti olanlar korkmadan tüketebilirler.

Cilt için yararlıdır: Elma, vücuda detoks etkisi yaratan yardımcı antioksidanlar içerir. Cildiniz için ise kırışıklık oluşumunu azaltır; cildi yaşlanmaya karşı korur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir: C vitamini içeriği ile immun sisteme yardımcıdır. Özellikle kabuk ve kabuğa yakın yerleri, C vitamini açısından oldukça zengindir. Bu da hastalıklara karşı direncin artmasını sağlar.

Kaslar ve kemikler için yararlıdır; kemik büyümesine yardımcı olduğu bilinen bor içerir. Menopoz sonrası, kadınlarda osteoporoz gelişimini önlemede ve kemik yoğunluğunu güçlendirmede yardımcı olabilir.

Kabukları ile birlikte tüketmek daha yararlıdır. Yine de böcek ilacı risklerine karşı ve marketlerde koruma amaçlı kullanılan balmumu benzeri maddelere karşı çok iyi temizlenmelidir.

0 yorum :