28 Ocak 2020 Salı

Sağlıklı Bir Yaşlılık İçin Bunlara Dikkat Edin


Sağlıklı Bir Yaşlılık İçin Bunlara Dikkat Edin


Dillendirmek istemesekte hayatın doğal döngüsü içinde yaşlanmak ve yaş almak kaçınılmaz. Modern tıp henüz yaşlanmaya bir formül bulamasa da bu süreci yaşam enerjinizi yitirmiş, haplarla ayakta duran ve bitmek bilmeyen ağrılar yerine daha sağlıklı ve zinde geçirmek mümkün.
Yaşlılık sürecinde sağlık durumunu genetik faktörler etkilese de gençlik dönemlerinde yaptığınız doğru yatırımlar bu dönemde hayati önem taşıyor.

Peki nedir sağlıklı bir yaşlılık sürecinin yolları;

Sağlıklı Bir Yaşlılık İçin Bunlara Dikkat Edin


Sporu Hayatınızdan Eksik Etmeyin


Hareketli bir vücut yapısında kas sistemi güçlü olur. Yaşlılık sürecinde pek çok insanın karşılaştığı kemik erimesi sorununun temel nedeni geçmiş yıllarımızdaki hareketsiz yaşamlarımızdır.  Kemik erimesi toplumda sanılanın aksine sadece kadınlarda görülen bir rahatsızlık değildir. Oran olarak kadınlara göre daha az olmasına rağmen erkekler dede görülür. Vücudunuzu yoracak ağır sporlar yapmak zorunda değilsiniz. Düzenli yapılacak günlük yürüyüşler bile sizi ve kalbinizi daha sağlıklı tutmak adına yeterli  olacaktır.

Güçlü Bir Ruh Hali Sizi Ayakta Tutar

Yaşı ilerlemiş pek çok insan kendini yaşamsal faaliyetlerden soyutlayarak asosyal bir hayata geçer. Yalnızlık ve asosyal bir yaşam bede rahatsızlıklarınızı artıracağı gibi sizi psikolojik olarak yorgun ve güçsüz hissettirecektir.

Sağlıklı Bir Yaşlılık İçin Bunlara Dikkat Edin


Sağlık Kontrolü Yaptırmayı Hayatınızda Kural Edinin


 İnsan Bedeni yaşlandıkça organların işlevleri aynı oranda küçülür. Eğerbu organlardan bir tanesinin bile işlevi geriye giderse bu durumlarda ortaya hastalık süreci çıkar. Eğer aileden gelen genetik rahatsızlıklar yada kronik rahatsızlıklara sahipseniz, bağımlılık yaratan alkol sigara vb keyif verici maddelerden uzak durun.

Genç yaşlarda düzenli olarak yaptıracağınız sağlık taramaları ileriki yaşlarda ortaya çıkabilecek hastalıkların erken tanısı açısından işe yarıyor.

0 yorum :